Mr Sandberg heeft Nederlands recht gestudeerd in Utrecht. Hij is in 1987 voor het eerst be├źdigd als advocaat en heeft de (algemene) praktijk uitgeoefend in Rotterdam en Den Haag. In Rotterdam, Den Haag, de Achterhoek en vanaf 2022 in Utrecht. In 1993 heeft hij de specialisatieopleiding strafrecht voltooid. Mr Sandberg is sedert 1993 lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten.(NVSA).

Mr Sandberg neemt deel aan de strafpiketregelingen en is dus als voorkeurspiketadvocaat (gratis) in te schakelen: wordt u door de politie aangehouden, vraag dan altijd naar hem.

Vanaf 2009 houdt Mr Sandberg zich bezig met de wet WVGGZ en WZD, niet alleen met de crisismaatregelen, zorgmachtigingen en rechterlijke machtigingen zelf, maar ook met de gecompliceerde schadevergoedingsmogelijkheden.
Jonkheer Mr E.A.C. Sandberg heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
  • Strafrecht
  • Psychiatrisch pati├źntenrecht
Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.